Береза: “Вертаємося до Києва з Бахмуту. Зупинилися біля ринку, підходимо до першого прилавку з овочами, а за ним стоїть сивий чоловік у літах і каже…”

0

Ми поверталися до Києва з Бахмута. Виїхали зранку та не заїжджали за сухпаєм. Ще й не встигли поснідати, а їсти хочеться.

Тож, коли пролунала пропозиція зупинитися на ринку купити хліб, сало і овочі та там поїсти, то всі були за. Зупинилися.

Поки нам нарізали сало ми купили теплий грузинський лаваш і я з побратимом пішли за овочами. На першому прилавку з овочами зупинилися. За ним стоїть сивий чоловік у літах, а на столі перед ним невеликі купки помідорів, огірків, цибулі та декілька головок молодої капусти.

– Діду, скільки коштує помідори та цибуля?
– Синки, а ви ж військові?
– Так, військові. І скільки коштує помідори та цибуля?

– Хлопці, беріть безкоштовно, – каже він.
– Та, ну, діду! Не треба безкоштовно. Яка ціна?, – наполягаємо ми.

– Для вас, синки, безкоштовно. Беріть скільки треба.
– Дякуємо, але хочемо заплатити. Ми ж розуміємо, що ви тут продаєте, щоб були гроші на життя.

Якщо грошей не буде, то як жити будете?, – відповідаю я йому.

– Якщо вороги прийдуть, то нам життя взагалі не буде, синку. Всім нам. Тож я чим можу – тим і хочу допомогти вам. Бо якщо військові цю наволоч не зупинять, то буде не до продажу.
Овочі ми все ж в нього купили. Але той дід дав нам качан капусти. От просто так. Впихнув.

Не захотів нас відпускати без подарунка. Потім стояли недалече від ринку, їли та обговорювали діда і те, що таке вже зустрічається не рідко. А в моїй голові лунало “Якщо вороги прийдуть, то нам життя взагалі не буде”.

На жаль багато українців це зрозуміло запізно, а дехто ще не зрозумів. Війна багатьох з нас змінила і ще багато що змінить в нашому житті, але чим раніше суспільство подорослішає – тим більше шансів відродити Україну і тим легше це буде нам зробити.

А Перемога буде за нами!

Borislav Bereza

Загрузка...
попередня статтяТерміново! Дорога на Херсон! Гляньте, що там робитсья! Ворожі паблікu вже на всю б’ють трuвогу. Окупанmu залuшають терuторію. Відео
наступна статтяЯ обіцяв вам з понеділка крутезну новину?! Тримайте, вже офiцiйнo: ЗСУ poзпoчaлu звiльнeння Лyгaнщuнu. І вже маємо гарні результати. Відео