У наш час всіх хвилює правильне харчування. І це добре, адже їжа дуже впливає на наше здоров’я і самопочуття. Ми повинні бути впевнені, що продукти отримуємо з хорошого джерела.
Візьмемо, наприклад, яйця. Всі знають, що це хороший і корисний продукт. І все ж є велика різниця між «промисловими» яйцями, придбаними в магазині, і тими, які знесли кури, що гуляють на волі. Яйця місцевих фермерів, або бабуь значно кращі за якістю і, отже принесуть значно більше користі здоров’ю.
Три різних упаковки.
Перший лоток був куплений безпосередньо у фермера. Другий – на ринку (як запевняють бабусі, кури, які їх знесли, живуть в природних умовах і харчуються зернами пшениці). А третій лоток – яйця, куплені в супермаркеті.
Фермерські
Беремо яйце з першого лотка, купленого у фермера.
Розбиваємо його на сковорідку. Яйце витекло повністю. Жовток оранжевого кольору
Беремо яйце з лотка з ринку (пам’ятаєте – кури харчувалися злаками і вільно бігали по землі?)
Розбиваємо туди ж.
Яйце з супермаркету
І, нарешті, беремо яйце з лотка, купленого в супермаркеті. розбиваємо
Зверніть увагу на колір жовтка. У фермерських яєць жовтки яскравого оранжевого кольору, а два інших блідо-жовті.
Робимо правильний вибір!
Помаранчевий жовток говорить про наявність в раціоні курей ксантофиллов (кисневмісних пігментів класу каротиноїдів) та Омега-3 жирних кислот. Це говорить про те, що курка добре харчувалася. Відповідно, в її яйця високий вміст вітамінів A, D і E, бета-каротину і кислот Омега-3. Чого не можна сказати про яйця з блідими жовтками.