Звістка

Новини України та світу

  • УКРАЇНА
  • CВІТ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • ПОРАДИ
  • РІЗНЕ
  • Home
  • Без рубрики
  • Домашня квашена капуста за 3 дні: мінімум інгредієнтів – максимум смаку.

Домашня квашена капуста за 3 дні: мінімум інгредієнтів – максимум смаку.

khristina
19.09.202519.09.2025 No Comments

Щойно згадаєш про хрумку, соковиту квашену капусту – одразу хочеться чимшвидше щось з’їсти! Вона чудово доповнює будь-яку страву – пасує до гарнірів, м’яса, слугує самостійною закускою або ж основою для багатьох рецептів. Раніше ми вже ділилися ідеями страв з квашеної капусти – від пісного борщу до солоних пиріжків і наваристих супів.

А от наша версі – особлива: вам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів і… окріп. Уже за 24 години можна буде куштувати, а через три дні капуста набуде досконалого, насиченого смаку.

Інгредієнти

На трилітрову банку вам знадобиться:

Капуста – 1,5 кг

Морква – 0,5 кг

Лавровий листок – 2 шт

Перець духмяний горошком – 5-7 шт

Перець чорний горошком – 3-4 шт

Вода (тепла) – 0,7 л

Сіль – 2 ст. ложки

Цукор – 1 ст. ложка

Три прості кроки до ідеальної капусти

Натріть капусту на спеціальній шатківниці, а моркву на тертці для моркви. Це забезпечить ідеальне поєднання текстур. Змішайте капусту і моркву у великій мисці, але не мніть їх, щоб вони зберегли свою хрусткість.

У трилітровій банці змішайте теплу воду, сіль та цукор. Добре розмішайте до повного розчинення. Додайте до розсолу лавровий лист, духмяний та чорний перець горошком.

Щільно утрамбуйте змішані капусту та моркву в банку, чергуючи шари. Намагайтеся заповнити банку до самого верху. Поставте банку в миску (щоб уникнути протікання соку) і прикрийте нещільно капроновою кришкою. Залиште кваситися на 3 дні.

Головний секрет швидкого квашення

Щоб капуста вийшла ідеальною, потрібно щодня її проколювати дерев’яною паличкою або виделкою до самого дна. Ця проста дія допомагає випустити гази, що утворюються під час бродіння. Якщо цього не робити, капуста може мати неприємний гіркуватий присмак.

Через три дні ваша капуста буде готова! Вона буде мати ідеальну кислинку та хрустку текстуру. Після цього ви можете поставити її в холодильник для зберігання.

Цей продукт – справжнє кулінарне відкриття: пікантно-кисла, з ледь відчутною солодкуватістю, вона буквально “грає” на смакових рецепторах. Тож не дивно, що варіацій приготування – безліч.

Загрузка...

Навігація записів

Укpаїнські дpони “зaвітали” в окyпований Кpим! На pосії пaніка. Пpилетіло тoчно в цiль. Деталі…

Related Articles

ЗAXIД УBAГA. Haвiть нe cyньтecя з дoмy! B мicтi KPИТИЧHA cuтyaцiя

khristina
03.09.202503.09.2025 No Comments

УBAГA… Xтo мaє зeмeльнuй пaй: yкpaїнцiв пoпepeдuлu…

khristina
25.08.202525.08.2025 No Comments

5 xв. тoмy! Бyнкepнuй iз Мocквu пicля пepeгoвopiв нa Aляcцi : “Я вiддaю нaкaз…” — йoгo “зaявa” нaлякaлa нaвiть coюзнuкiв! Дeтaлі

khristina
17.08.202517.08.2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes