Site icon Звістка

Моя nрабабуся відкрuла мені секрет, чому раніше всі їлu смалець і майже не хворілu

Смальцем називають витоплений жир свинячого сала. 

Він лежить в основі безлічі традиційних українських, польських, німецьких та інших страв. Також на смальці можна смажити овочі, м’ясо, напівфабрикати, борошняні вироби та багато іншого.

У наш час завжди можна придбати смалець, вироблений на заводі, але цінителі стверджують, що з домашнім він не зрівняється.

жаль, дієтологи й вегетаріанці категорично проти такої їжі. Вони знайшли достатньо оказів, щоб засумнівається в користі смальцю, і не вживати його взагалі.

Однак багатьом людям він необхідний, щоб підтримувати своє здоров’я і відновлювати сили після важкої фізичної та розумової роботи. Недарма в старі часи всі їли смалець і майже не хворіли!

У чому користь смальцю?

Смалець містить в собі безліч корисних речовин:

Коли без смальцю не обійтися?

За словами вчених, смалець і інші продукти, багаті жирними кислотами, незамінні:

Що ще можна робити зі смальцем?

Смалець вживають не тільки в їжу, але і як лікарський і навіть косметичний засіб.

У косметології смалець застосовують для чищення обличчя, усунення запальних процесів, зміцнення волосся:

Щоб підлікувати обвітрену шкіру, що лущиться, втирайте смалець в уражені ділянки 7-10 хвилин. Будьте обережні навколо очей: тут наносити смалець слід легкими рухами. Потім приберіть залишки смальцю паперовою серветкою. Для закріплення ефекту можна нанести крем, що зволожує.

А ви любите цей прадавній продукт?

Exit mobile version