Компанія Оксани Марченко заливає паливо в танки найманців РФ з “ДНР” і “ЛНР”

0

Розташований в Росії неподалік від кордону з Україною нафтопереробний завод, що належить дружині Віктора Медведчука Оксані Марченко, поставляє паливо на окуповані території Донбасу.  Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов , 19 лютого, в ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера.

За 14 км від нашого кордону на території РФ перебуває один з нафтопереробних заводів, яким володіє пан Медведчук спільно зі своєю дружиною і пан (Тарас) Козак спільно зі своєю дружиною”, – заявив Олексій Данилов.

 “І, відповідно, постачання пально-мастильних матеріалів з цього заводу відбуваються на територію терористів, які вбивають наших хлопців”, – підкреслив Данилов.

Швидше за все, мова йде про розташований в Ростовській області “Новошахтинський завод нафтопродуктів”.  Це підприємство навіть потрапило в рейтинг від журналу Forbes “200 найбільших приватних компаній Росії – 2020”.

 Підприємство, яким володіє сім’я друга і кума президента РФ Володимира Путіна вельми процвітаюче.  Його торішня виручка – 142,7 мільярда рублів.  Завод здатний щорічно переробляти до 5 млн тонн нафти.

 Що ж стосується поставок палива в “ЛНР / ДНР”, то дуже велика ймовірність того, що воно використовувалося для військової техніки, адже, як ще в минулому році з’ясував відомий український журналіст Денис Казанський, завод в Новошахтинську має серйозні податкові пільги, що дозволяють йому підтримувати  рентабельність на досить високому рівні.

 Не виключено, що саме про таку форму оплати за паливо для танків в ОРДЛО домовився Медведчук під час однієї зі своїх численних поїздок до Путіна.  І виходить, що нардеп від “ОПЗЖ”, якого Росія позиціонує ледь не як головного українського “миротворця”, робить на війні на Донбасі непоганий бізнес і навряд чи зацікавлений в її якнайшвидшому закінченні.

 Але Кремль намагався надати ролі Медведчука у війні на Донбасі флер благопристойності, зробити з нього “найефективнішого парламентера”.  Зокрема саме після візитів Медведчука в Москву показово іноді звільнялися українські полонені в ОРДЛО.

 Кремль наполегливо нав’язував українській владі саме Медведчука в якості головного посередника між Києвом і Москвою.  Напевно насправді перед Медведчуком стояло завдання легалізувати так званий “особливий статус” для Донбасу, що створило б в Україні проросійський анклав.

 Однак ця місія провалилася, на щастя для України.

За матеріалами dialog.ua

Загрузка...
попередня статтяІгор Кондратюк: Думаю Оксана Марченко змогла би стати Президентом України. Але її кум…
наступна статтяСкрипін: Я хочу, щоби ви це знали. Щоразу. Запам’ятайте — щоразу. ЩОРАЗУ… Ведуча шоу вдягала нову сукню. ЩОРАЗУ. Якщо не було нової сукні, була…