“Мu Bac вpятyємo”.. 3 caмoro paнky CШA noвiдoмuлu Уkpaїнi npocтo шukapнi нoвuнu. Дeтaлi

0

У США підтримали відмову України від використання російської вакцини проти COVID-19, оскільки препарат не пройшов усіх фаз клінічних випробувань.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я на сторінці у Facebook. Відомство уточнило, що постачання вакцини з американською дипломаткою обговорив глава МОЗ Максим Степанов.

Крім того, Квін пообіцяла, що її команда зробить усе можливе, щоб Україна отримала препарат у найкоротші терміни.

Вона додала, що команда допоможе Міністерству охорони здоров’я України розробити алгоритм і план дій щодо логістики та плану вакцинації.

“Уже сьогодні [7 грудня] ми проведемо нараду з урядом США про постачання вакцини в Україну, де обговоримо терміни й обсяги”, – зазначила Квін.

Крістіна Квін

Під час телефонної розмови Степанов попросив розглянути Україну як пріоритетного кандидата на отримання вакцин у “режимі тестування й використання в надзвичайних ситуаціях”, адже країна перебуває в надскладних умовах через російську агресію.

“Найближчими двома тижнями ми підпишемо договори про постачання вакцини проти COVID-19 із деякими компаніями-виробниками.

Однак це не гарантує отримання Україною вакцин найближчими місяцями, адже перша вироблена партія вакцин буде закривати потреби GAVI COVAX”, – пояснив Степанов.

Загрузка...
попередня стаття“Укрзалізниця. Скорий нічний поїзд Одеса – Ужгород. Вирушили з Одеси о 21:09. Перед сном, заглянув провідник, і попередив…”
наступна статтяЩойно! Нардепи зробили це, документ уже в Раді – відновлять! Зеленський схвалює: відритий доступ