Негайно заборонити соціальну мережу ТiкTok: Зеленський вже в курсі – дитячий омбудсмен відреагував

0

Першим петицію про заборону в Україні TikTok в серпні 2020 року зареєстрував Данило Скрябін.  Документ набрав лише 59 голосів з 25 тисяч необхідних і був перенесений в архів.  17 лютого з аналогічним зверненням виступила Олеся Горгота.

 “Проблема полягає в тому, що багато української молоді захоплюється таким додатком, як TikTok (додаток, в якому можна дивитися відеоролики, зроблені користувачами, а також зробити свої). Немає нічого поганого в творчості, але, коли ним займаються під час пожежі, наприклад,  це вже якась хвороба. У США вже почали процес заборони цього додатка. Не дозволяйте населенню України стати хворими “тик-ток головного мозку” “, – пише Скрябін.

Image

Олеся Горгота в Facebook звернулася до президента, міністра освіти і науки, уповноваженому з прав дитини і до представників МВС:

Image

 “Вважаємо, що нарешті прийшов час заборонити цю соціальну мережу, від якої наші діти деградують, кінчають життя самогубством, гинуть, потрапляють до лікарні. Досить експериментів над дітьми! Вимагаємо заблокувати інтернет-канал TikTok в Україні!”  – написала активістка.

 Уповноважений з прав дитини в Україні Микола Кулеба підтримав ініціативу щодо блокування небезпечного для дітей контенту, пише “УНН”.

 “Хочу вам сказати, що буквально сьогодні вдень мені дзвонила директор однієї зі шкіл під Києвом, і вона сказала, що тільки вони зібрали більше 10 000 підписів від вчителів і батьків про заборону Tik Tok”, – повідомив Кулеба.

 Тепер народні депутати повинні подати відповідний законопроект на розгляд до Верховної Ради.  У омбудсмена таких повноважень немає.

За матеріалами dialog.ua

Загрузка...
попередня статтяСьогодні весь Кременчук об’єднала біда .. Попрощалися із загиблими хлопцями В’ячеславом Олексієнком та Олександром Войтенком
наступна статтяCкуплялacя вчopa в AТБ.. Кoли я cтaлa в чepгу, щoб oплaтити зa тoвap, тo 200 гpн, якими я збиpaлacя зaплaтити, впaли нa пiдлoгу. Чoлoвiк, який cтoяв пopуч пiдiбpaв їx.. Я пoдумaлa, щo дoбpi i дбaйливi люди щe icнують