Порошенку і не снилося! Свіжий президентський рейтинг, який приголомшує. Зеленський далеко попереду

0

Президентський рейтинг очолює чинний глава держави Володимир Зеленський, за якого готові проголосувати 25,3% українців, у парламентському – лідирує партія “Слуга народу” з підтримкою 21,3%.

Про це йдеться в результатах всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у період від 23 лютого до 1 березня.

Зазначається, що якби вибори президента відбулися найближчим часом, то найбільшу підтримку отримав би Зеленський: його готові підтримати 25,3% серед респондентів, які визначилися зі своїм вибором. Друге-третє місця ділять Юрій Бойко (14,7%) і Петро Порошенко (14%). Різниця в підтримці цих кандидатів у межах похибки. Далі йде Юлія Тимошенко (11,9%).

У парламентському рейтингу лідирує партія “Слуга народу” (21,3% серед тих, хто визначився). За партію “Опозиційна платформа – За життя” готові проголосувати 18,1% респондентів, за партію “Європейська солідарність” – 15%, партію “Батьківщина” – 14,4%, партію “Сила і честь” – 5%. Балансують на межі проходження Радикальна партія Олега Ляшка (4,4%) та ВО “Свобода” (4,4%).

Як зауважують соціологи, порівняно з січнем 2021 року статистично значуще змінилася підтримка:

“ОПЗЖ” – підтримка партії знизилася з 24,1% серед тих, хто визначився, до 18,1%;

“Батьківщина” – рейтинг зріс з 10,3% до 14,4%;

рейтинг партії “Слуга народу” змінився в межах похибки, але водночас є тенденція до певного зростання підтримки.

КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки методом особистого інтерв’ю з використанням планшетів (САРІ). Було опитано 1207 респондентів зі 86 населених пунктів усіх регіонів України (крім АР Крим та окупованих територій Донбасу) за триступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує: 2,9% — для показників, близьких до 50%, 2,5% — для показників, близьких до 25%, 1,9% — для показників, близьких до 12%, 1,3% — для показників, близьких до 5%.

Загрузка...
попередня статтяМені cтрaшнo про це заявляти, але вaжких хвoрих лiкyвaти не будуть: “медичне сортування” пацієнтів з ковід на 3акарпатті
наступна статтяЧас прuйшoв, cьoгoднi ж зaбрaти гeть з Укрaїни вcі cвoї сeрiальчuкu, пoпсy, рoсiйcькi кнuгu, cвoю цeрквy і пoїздu…