Симоненко: “У нас при союзі в магазинах БОЧКАМИ ИКРА ЧЁРНАЯ И КРАСНАЯ СТОЯЛА! Бочками стояла, я вам это заявляю!”

0

Симоненко у вівторок на медведчуківському “Нашому” вантажив апельсини бочками – розповідав, як розкішно жилось за СССР в Україні: “Да, были очереди – но это же ж только об короткий отрезок времени эти очереди! Они возникли в результате этих так называемых “реформ Горбачева”! А до этого посмотрите, что у нас в магазинах! БОЧКАМИ ИКРА ЧЁРНАЯ И КРАСНАЯ СТОЯЛА! Бочками стояла, я вам это заявляю! Колбаса у нас из мяса была. Сёдня из туалетной бумаги колбаса! А тада ж была из мяса! Сёдня из сои предлагают питаться! А тада из мяса всё это было. И у нас по 64 килограмма – в Советской Украине – годичное потребление мяса и мясопродуктов на человека! 37 килограммов рыбы! А сегодня? Чем кормят?”.


Шукаємо очевидців “бочок чорної і червоної ікри” в магазинах до 1985 року: хто бачив, де саме, хто їв ложками? Так, ікра була, навіть в блокадний Лєнінґрад привозили. Інша справа, хто до неї мав доступ і грошову можливість купити.

Так, інструктору і секретарю міськкому, обкому, ЦК комсомолу дійсно дивно чути про якісь черги – все ж було! І йому нічого не пояснять ті, хто купував півфабрикатні сірі котлети незрозуміло з чого і вистоював черги за якимись дивними маслаками на борщ. Симоненко, мабуть, навіть з жартів Хазанова про синіх курей сміявся хіба за компанію, бо не розумів.

А от про “ковбасу з м’яса” він дарма. Ні, у своїх “ВКонтакте” він інакшого і не бачить, крім мотиваторів про “м’ясо в ковбасі” і “найкраще морозиво”. Мабуть, і не варто йому відкривати ті ГОСТи, за якими реально ковбасу робили. Про те, хто, коли і в кого купив технологію і лінію виробництва морозива, мабуть, теж не варто йому повідомляти – від обурення може полізти котру революцію робити.

Нехай собі вірить у рожевих поні, що серуть райдугою, “ковбасу з м’яса в СССР” і “найкраще морозиво”. Нас повинно цікавити інше: чому він має змогу вести відкриту радянську, читай кремлівську пропаганду на українському телебаченні? Чому досі може відкрито рекламувати комуністів?

Хоча, звісно, на тлі Медведчука це дрібничка.

Алексей Голобуцкий

Загрузка...
попередня статтяУ 14-му я віддала свій голос за Петра Порошенка. Мені сумно, що не з моєї вини мені соромно сьогодні..
наступна статтяВ Україні почнуть виплачувати по 8 тисяч гривень: закон сьогодні вступив в силу