Тимофій Милованов: Зе – це не зло! Він кращий за Порошенка, Януковича, Ющенка… він добріший, і хоче змінити Україну…

0

Допис радника голови Офісу Президента і екс-міністра економіки Тимофія Милованова.

“В чому конфлікт між мною та Омеляном? В різних поглядах на розвиток України.

Омелян вважає, що Зе – це зло. Яке потрібно усунути від влади якнайшвидше. Якщо вийде, достроково. Я так не вважаю. Я багато спілкувався з Зеленським і він кращий за попередників, добріший, і хоче змінити Україну. Це ок. Нехай у нас будуть різні погляди. Це нормально в демократії.

В чому ж тоді конфлікт, якщо ми обидва хочемо кращого для України і визнаємо, що наші точки зору можуть бути різні? У виборі інструментів зміни країни.

Омелян використовує емоції, маніпуляції і фейки, тобто, методи схожі на російські. Для мене це неприйнятно. Бо не можна побудувати правду на брехні.

Також, у Омеляна немає контенту. Хто буде президентом після Зе? Омелян? Порошенко? Яка команда прийде до влади? Свинарчуки? Яка у них ідея розвитку України? Робити те саме, що і раніше: трохи реформ, трохи корупції? Омелян – інтелектуальний банкрут і запропонувати суспільству йому немає чого. Він бореться за владу заради влади.

Я вірю в інший підхід. Він складається з двох частин. Перша – це розвиток освіти і аналітики. Для того, щоб політики приймали кращі рішення, а людьми було неможливо маніпулювати. Тому розвиток університету Київська Школа Економіки, запуск бакалаврату, створення потужних аналітичних центрів та НГО (наприклад, національно відома аналітика по ковіду або фактчекінг Вокса – обидва проекта дуже критичні до теперішньої влади).

Друга частина мого підходу – це покращення рішень в політиці, завжди коли це можливо. Тому і навчання в Трускавці. Тому і моя робота міністром. Тому і позиція в наглядовій раді НБУ (ще за Порошенка). А зараз позиція радника. Я співпрацюю з усіма, завжди і всюди, де від цього буде користь. Я ввічливо, але чітко і твердо висловлюю свою позицію, надаю альтернативну точку зору і намагаюсь переконувати приймати рішення, які я вважаю кращими.

Це повільний підхід. Але ми вже тридцять років шукаємо швидке магічне рішення. А за цей час ми могли виховати критичну масу людей з новими цінностями і компетенціями.

Чому я пишу про Омеляна, а не про інших? Це випадково. Для мене Омелян – це тип «псевдо реформатора». Таких багато. Від олігархів до корупціонерів. Просто сталось так, що Омелян привернув мою увагу своїм фейком, якій він зробив на основі мого посту. А фейки – це неповага до правди. Це маніпуляція людьми. І для мене, науковця, це особисте.” – пише Милованов у своєму Фейсбук.

Загрузка...
попередня статтяСкасувати пільговий тариф! У ці хвилини – уряд прийняв шокуюче рішення. Українці не чекали – ціна зросте
наступна статтяВчені виступили проти перейменування проспекту Науки і станції метро «Наукова» на честь Кернеса у Харкові. Подробиці