Site icon Звістка

Янгол в білому халаті та мрійниця: що відомо про загиблу при пожежі в Запоріжжі молоду лікарку

Пожежа в COVID-лікарні в Запоріжжі 4 лютого забрала життя чотирьох людей – трьох пацієнток та лікаря-анестезіолога. Молода доктор Ольга Гліва, яка тільки у 2020 році закінчила інтернатуру, в ніч трагедії чергувала в реанімації та загинула, коли евакуювала хворих.

26-річна лікарка планувала присвятити все життя порятунку пацієнтів, йдеться в повідомленні на сайті Запорізького державного медичного університету, яке Гліва закінчила з відзнакою.

“Ольга Сергіївна сповна виконала свою місію на цій Землі – до останньої своєї хвилини намагалася рятувати життя своїх пацієнтів”, – пишуть у виші про свою талановиту випускницю.

Ольга Гліва закінчила медуніверситет торік (фото: facebook.com/olha.hliva)

На страшну НП, яка за попередніми даними могла статися через вибух апарату штучної вентиляції легенів, також відреагувала авторитетний лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська.

“Це страшно… Коли від чийогось головотяпства гинуть талановиті, розумні, віддані своїй професії люди… наш золотий фонд, якого все менше і менше з кожним роком… Страшно, коли гинуть від чийогось головотяпства хворі, страждає персонал”, – написала вона у своєму Facebook.

Завідувачка кафедри інфекційних хвороб НМУ імені А. А. Богомольця розповіла, що Ольга Гліва була гарною, чесною, чистою людиною, яку любили та поважали всі – і хворі, і персонал.

“Вся життя, присвячене порятунку людей, було попереду… І загинула, намагаючись врятувати чиєсь життя, повернути дихання, інтубируючи хворого”, – розповіла Голубовська.

Ольга Гліва – випускниця медичного вишу з червоним дипломом (фото: facebook.com/ogolubovska)

Exit mobile version