Site icon Звістка

Ароматна буженина! Як приготувати цей делікатес вдома!

Ціни на ковбасу нині зашкалюють. Багатьом дорогі види ковбас просто не по кишені. Не впадайте у відчай, якщо ви входите до їх числа. Є прекрасна альтернатива цьому продукту – ароматна домашня буженина, яка здатна замінити ковбасу на бутербродах і сардельки до картоплі. Отже, кілька рецептів цієї страви, інформує Ukr.Media.

Буженина з гірчицею

Що нам знадобиться:

Приготування:

М’ясо обмийте і обсушіть паперовими рушниками. Часник пропустіть через прес, покладіть в миску, додайте сіль (її має бути більше, ніж ви б просто солили такий шматок м’яса), цукор, мелений перець (суміш перців), роздавлений перець горошком, чилі (якщо свіжий, дрібно поріжте), подрібнений руками лавровий лист і гірчицю. Все це добре перемішайте.

М’ясо викладіть на фольгу і намажте його з усіх сторін кашкою з гірчиці, часнику і спецій. Обмазане м’ясо добре загорніть у фольгу, щоб не було дірочок, можна в два шматки (хрест-навхрест). Але не дуже туго, оскільки м’ясо буде запікатися, тому може виділитися сік, а фольга може прорватися. Одержаний кульочок покладіть на сковороду, налийте в неї трохи води і відправте в духовку на середній рівень при середній температурі на 1,5 години.

Поглядайте періодично – коли вся вода википить, доливайте ще. Після закінчення вказаного часу м’ясо вийміть, акуратно розріжте ножицями фольгу і за допомогою двох вилок перемістіть буженину на чистий аркуш фольги (при запіканні утворюється багато соку, і буженина в ньому розм’якне), загорніть – нехай вона так остигає.

Куряча буженина

Що нам знадобиться:

Приготування:

Куряче філе промийте. Приготуйте ропу – 1 літр води 1 ст. л. солі, покладіть філе в неї і залиште на три години. 1/2 олії змішайте з сушеною зеленню і видавіть половинку лимона, часник, добре перемішайте, додайте спеції. Натріть цією сумішшю м’ясо і поставте в холодильник на дві доби. Потім натріть філе олією, викладіть м’ясо на лист, накрийте фольгою. Запікайте в духовці 10 хвилин при температурі 250 ºС, зніміть фольгу і запікайте ще 15 хвилин при температурі 180 º с. Вимкніть духовку і залиште м’ясо ще на пару годин в духовці, не відкриваючи її.

Буженина з ялівцем

Що нам знадобитья:

Приготування:

Духовку розігрійте до 180 º С. Моркву і часник наріжте тонкими брусочками шириною 2-3 мм і довжиною 1,5-2 см. Нашпигуйте м’ясо часником та морквою: проткніть його ножем і засуньте в надрізи шматочки моркви і часнику. М’ясо з усіх боків посипте сіллю і спеціями (ягоди ялівцю попередньо роздушіть). Поставте в духовку. Запікайте 1,5 години, кожні 15-20 хвилин поливаючи м’ясо соком, який виділяється. Перевірте готовність, проткнувши шматок ножем. Сік повинен бути прозорим.

Приємного апетиту!

Exit mobile version