Site icon Звістка

Бабуся навчила готувати правильні пампушки! Смачніше нічого не їла!

Пончики – це такі ласощі, яким ніхто не зраджує і не проміняє їх ні на які сучасні десерти.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

Змішуємо воду і молоко, ставимо на невеликий вогонь і трохи підігріваємо, потім додаємо цукор і дріжджі, перемішуємо мусу до однорідності і залишаємо на 15 хвилин в теплому місці.

У опару вбиваємо яйце і кладемо розм’якшене вершкове масло, ванільний цукор і сіль. Перемішуємо масу віночком до однорідності.

Борошно просіваємо і порційно додаємо в тісто. Коли ложкою вимішувати вже не вийде, стіл посипаємо борошном і замішуємо тісто руками. Не забивайте тісто борошном, воно повинно бути м’яким і еластичним. Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 1.5 години в теплому місці.

Розкатуємо тісто в пласт товщиною 1 см, вирізаємо склянкою або формою кружечки і залишаємо їх на 15 – 20 хвилин, щоб вони підійшли.

Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо пампушки з двох сторін до золотистого кольору. Викладаємо їх на паперові рушники, щоб стекла олія і посипаємо пудрою або пудрою з корицею.

Джерело

Exit mobile version