Site icon Звістка

Гречка з м’ясними кульками — нічого складного, а смак приголомшливий!

Ситими і задоволеними будуть всі: і діти, і дорослі. Гречка, завдяки соусу, виходить соковитою, ніжною і м’якою: погодьтеся, для такої крупи — це важливий фактор. Овочі, м’ясо і гарнір — все відмінно поєднується, часник же додає лише легку нотку пікантності в готову страву. Загалом, все легко і просто: обов’язково спробуйте.

Необхідні інгредієнти:

Для м’ясних кульок:

Гречка з м’ясними кульками на вечерю: як приготувати

  1. Гречану крупу промиваємо, викладаємо в миску або каструлю і заливаємо окропом.
  2. Очищену від лушпиння ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками.
  3. Моркву (очищену і промиту) тремо на крупній тертці.
  4. На сковороду наливаємо олію і розігріваємо її.
  5. Кладемо цибулю і обсмажуємо її до м’якості, відправляємо в сковороду моркву, тушкуємо ще 2-3 хвилини.
  6. Додаємо будь-який томат (можна використовувати томатну пасту, зроблену своїми руками), перемішуємо.
  7. Вливаємо в сковороду воду, кладемо сметану, перемішуємо.
  8. Солимо, перчимо, додаємо подрібнений часник і сушену зелень, перемішуємо і знімаємо з вогню.
  9. У фарш додаємо подрібнену цибулю і часник, солимо, перчимо, кладемо сметану і перемішуємо.
  10. Формуємо кульки середнього розміру: приблизно з однієї столової ложки фаршу.
  11. Форму для запікання змащуємо рослинною олією. З гречаної крупи зливаємо воду. Гречку викладаємо у форму і заливаємо половиною соусу.
  12. На гречку викладаємо м’ясні кульки і заливаємо їх соусом, що залишився.
  13. Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Страва виходить дуже смачною і ароматною! Тому будьте готові, що у вас попросять добавки! Та ви і самі не будете проти повторити: адже гречка з м’ясними кульками — це настільки апетитно, що пальчики оближеш.

Приємного всім апетиту.

Джерело

Exit mobile version