Site icon Звістка

Картопляно-сирні пляцки на сковорідці без краплі олії! Такого ви ще не готували!

В піст – саме те, що треба!

Під час посту дуже хочеться приготувати щось смачне і корисне. Пропонуємо вам зробити коржі з картоплею.

Прості, швидкі і смачні коржі з начинкою з картоплі та цибулі перевершать всі ваші очікування.

Ніжне і м’яке дріжджове тісто на кефірі і багато начинки – що може бути смачніше домашніх коржів, приготованих своїми руками! Ось рецепт.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Борошно змішайте з сіллю і содою, з’єднайте цю суміш з теплим кефіром (або кислим молоком).
  2. Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте рушником і дайте відпочити хвилин 20-30.
  3. Цибулю подрібніть і обсмажте до золотистого кольору. Відварену гарячу картоплю потолочіть в пюре.
  4. Додайте в картопляне пюре гаряче молоко і обсмажену дрібно рубану цибулю, все перемішайте.
  5. Тісто розділіть на рівну кількість кульок, розкачайте кожну кульку в невелику корж товщиною близько 8 -10 мм,…
  6. … на середину покладіть начинку, защипніть вгорі тісто, ..
  7. … покладіть швом вниз і розкачайте корж. Не страшно, якщо коржі трохи порвуться.
  8. Смажте коржі на розпеченій сухій сковороді на середньому вогні близько 2-3 хвилин з кожного боку – одну сторону під кришкою, другу без кришки.
  9. Гарячі коржі змастіть вершковим маслом.

Джерело

Exit mobile version