Site icon Звістка

Лише спробуйте! Найпростіший яблучний пиріг на швидку руку – ніжний, м’який і ароматний з хрусткою скоринкою!

Ніжний, м’який і ароматний яблучний пиріг з найпростіших і доступних інгредієнтів. Зверху виходить шикарна хрустка скоринка завдяки цукру і вершковому маслу, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Приготування

1. До яйця додати цукор (70 грамів), ванільний цукор і сіль. Збити до освітлення.

2. Додати молоко, половину розтопленого вершкового масла (20 грамів), цедру лимона. Цедру лимона можна не додавати, якщо її немає, але якщо у вас є лимон в холодильнику, то не забудьте покласти цей інгредієнт. Пиріг набуває просто чарівний аромат. Борошно змішати з розпушувачем і теж додати. Все перемішати до однорідності.

3. Яблука очистити від шкірки (за бажанням) і серцевинок, нарізати на дольки.

4. Перелити тісто в форму для випічки (у мене діаметр 21 см). У тісто втопити часточки яблук вертикально. Чим більше яблук піде в пиріг, тим смачніше він вийде.

5. Зверху посипати цукром (1-2 ст.л.) і полити маслом, що залишилося (10-20 грамів). Випікати в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою, вона повинна виходити без залишків сирого тіста.

Подробиці приготування дивіться в короткому відео рецепті.

Джерело

Exit mobile version