Site icon Звістка

Найкращі зігріваючі напої взимку! Оригінальні рецепти глінтвейнів для новорічного застілля!

Напої є важливим елементом святкового застілля у новорічну ніч. Так, келишок теплого, ароматного і пряного глінтвейну буде чудовим доповненням до смачних страв, зазначають Патріоти України.

Глінтвейн для новорічної ночі

Нарізати апельсин та яблуко напівкружечками. Імбир почистити й нарізати пластинками (не дрібними), паличку кориці роздробити. У сотейник налити вино, додати цукор, корицю, імбир й решту інгредієнтів. Покласти вино з прянощами на вогонь трохи нижче за середній. Довести глінтвейн до 70-80℃ (не доводити до кипіння). Зменшити вогонь до мінімуму і варити 10 хвилин.

Після закінчення часу, вимкнути вогонь, накрити сотейник кришкою і дати настоятися напою 30 хвилин. Після розлити глінтвейн по келихах і подавати до столу.

Кавовий глінтвейн по-французьки

Для приготування краще використовувати натуральну каву. Заварити її в джезві або за допомогою кава-машини. Звісно, можна використовувати і розчинну каву, але смак і аромат буде дещо іншим. Взяти паличку кориці, зірочки бодяну та гвоздики.

У ківш або каструльку налити вино, додати цукор. Налити заварену каву, додати прянощі й нагріти до розчинення цукру.

Апельсин нарізати на кружечки. Додати його до напою, нагріти, але не кип’ятити, до 70-80℃. Візуально нагрівати, поки не зникне біла піна.

Накрити ківш кришкою і дати настоятися 15-20 хвилин на вимкненій плиті.

Подавати напій гарячим у нагрітих келихах, стаканах – нагріти їх кілька хвилин протримавши під струменем гарячої води, а потім витерти сухим рушником.

Якщо недостатньо цукру, то можна додати мед. Під час подачі у келих покласти шматок апельсина.

Глінтвейн “Кароліна”

Червоне вино вилити в емальований посуд. Засипати цукор, покласти спеції. Гріти, помішуючи дерев’яною ложкою, не доводити до кипіння. Потім влити коньяк та горілку. Розігріти глінтвейн, не доводячи до кипіння.

Залити глінтвейн у термос, витримати щонайменше 1 годину. Потім можна вживати зігріваючий напій.

Безалкогольний глінтвейн

Яблуко очистити від середини і кісточок, нарізати тонкими шматочками. Нарізати часточками апельсин, також очищаючи його від кісточок. Зняти цедру з лимона.

У каструлю налити стакан води і добре її нагріти (але не кип’ятити). Потім додати туди корицю, дрібно нарізаний імбир, запашний перець, гвоздику і кардамон. Добре перемішати й дати прогрітися.

Далі додати сік, нарізані фрукти та цедру лимона. Добре прогріти, зняти з вогню і дати постояти під кришкою приблизно 20 хвилин. Подавати напій, прикрасивши паличкою кориці й скибочками фруктів.

Джерело

Exit mobile version