Site icon Звістка

Не потрібно купувати майонез! Ось метод, за яким майонез готують в ресторанах!

Майонез – це основа безлічі прекрасних соусів, і якщо ви навчитеся його готувати і робити стабільну емульсію, то для вас відкриється новий світ. Варіювати смаки можна як вашій душі завгодно. Наприклад, додайте в майонез, який буде описаний нижче каперси і анчоуси і отримаєте класичний соус цезар. Коротше, давайте вже готувати.

Готуємо майонез

Пропорції:

Беремо тільки жовтки і кладемо в них гірчицю, сіль, цукор, оцет (або лимонну кислоту) і гарненько перемішуємо.

Тепер беремо соняшникову олію і починаємо тонкою цівкою вливати в жовтки одночасно помішуючи їх віночком.

Можна взяти соняшникову і оливкову олію. Якщо оливкова олія екстра верджн, то раджу брати в співвідношенні 30/70 або 20/80, де менша частина оливкова олія. Бо майонез буде гірчити. У ресторанах так і роблять.

Я люблю робити його вручну, віночком.

Під час приготування майонезу ви можете помітити, що він стає ДУЖЕ густим. Це не біда – візьміть трохи водички, капніть в емульсію і перемішайте.

Ну і продовжуємо в тому ж дусі. Мішаємо і одночасно вливаємо олію. Якщо дуже густо – додайте води, якщо рідко – збивайте сильніше. Можна збивати міксером / віночком – чим завгодно, головне не порушити стабільність емульсії.

Джерело

Exit mobile version