Site icon Звістка

Неймовірно ароматні і прості в приготуванні турецькі коржі на сковороді!

Базлама — це традиційний турецький хліб, який зазвичай подають до чаю. Рум’яні коржі без дріжджів прекрасно їдять гарячими з вершковим маслом або джемом. Як тільки коржики починають остигати, вони осідають, але “кишенька” усередині зберігається. Так що в такий корж можна покласти будь-яку начинку.

Коржі на смак виходять прісними, але дуже м’якими і повітряними. Вони довго не черствіють, зберігаючи свою м’якість. Такі коржі стануть прекрасним доповненням до багатьох страв і чудовою альтернативою купівельним хлібобулочним виробам!

Інгредієнти:

Для змазування коржів:

Приготування:

  1. З’єднуємо теплу воду і молоко, додаємо цукор, сіль і дріжджі. Перемішуємо.
  2. Вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто.
  3. В кінці замісу додаємо рослинну олію.
  4. Ставимо тісто в тепле місце приблизно на годину.
  5. М’яке вершкове масло змішуємо з подрібненою зеленню.
  6. Готове тісто обминаємо і ділимо на 4 частини.
  7. Розкачуємо кожну частину в корж і смажимо на сухій сковорідці під кришкою з двох сторін.
  8. Готові коржі змащуємо пастою (масло+зелень) і складаємо стопкою один на одного.

Смачного!

Джерело

Exit mobile version