Site icon Звістка

Оселедець по-норвезьки! Це найсмачніший рецепт маринованого оселедця з усіх, що ви коли-небудь куштували!

Інгрідієнти:

Приготування:

  1. Якщо у вас цілі тушки, їх необхідно розібрати і очистити від кісток. Готове філе нарізати шматочками по 2 см.
  2. Цибулю розрізати на чотири частини і нарізати дрібними шматочками. Уроп і зелену цибулю подрібнити В оригіналі використовують порей, але із зеленою цибулею смак цікавіший.
  3. Цибулю, кріп і оселедець перемішати. Відставити в сторону.
  4. Вичавити сік з лимонів, змішати з цукром і спеціями. ( Цукор дуже добре повинен перебити кислоту. Маринад не повинен бути дуже кислим, він повинен бути терпко-кисло-солодким. Рекомендуємо додавати цукор поступово і постійно куштуючи, особливо в перший раз).
  5. Поставити маринад на вогонь, довести до кипіння і відразу зняти. Залишити маринад до повного остигання. Холодним маринадом залити оселедець і перекласти в скляну банку. Банку щільно закрити і поставити в холодильник щонайменше на добу. В ідеалі на 2. Періодично банку потрібно струшувати.

​Смачного!

Джерело

Exit mobile version