Site icon Звістка

Перловка з куркою в духовці! Так просто готується і так смачно!

Перловка виходить розсипчаста, м’яка, дуже смачна, курочка рум’яна, соковита, страва в цілому дуже смачна і ситна, стане однією з улюблених.

Інгредієнти для приготування перловки:

Рецепт приготування перловки

Перлову крупу ретельно промиємо, потім заливаємо холодною водою і залишаємо на 1 годину.

Курку, я сьогодні використовую стегна, промиваємо і перекладаємо в миску, додаємо сіль, улюблені спеції для курки, я зазвичай додаю чорний перець, паприку, куркуму, гранулірованний часник, трохи базиліка, також виливаємо 1 столову ложку оливкової олії (можна використовувати соняшникову) і 1 столову ложку лимонного соку.

Гарненько перемішуємо, щоб всі спеції рівномірно розподілилися і залишаємо курку маринуватися на одну годину.

Курку можна замаринувати будь-яким методом, не обов’язково робити це за рецептом, можна замаринувати в майонезі або сметані, можна в соєвому соусі.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на грубій терці.

Обсмажуємо овочі на соняшниковій олії до м’якості.

Форму для запікання змащуємо соняшниковою олією, перекладаємо перлову крупу, додаємо обсмажені цибулю з морквою, солимо і добре перемішуємо.

Зверху викладаю курку.

Заливаємо гарячою водою, щоб вода була вище крупи, не м’яса, а саме крупи на 2 см, прибираємо форму в духовку на одну годину при температурі 180 градусів, потім температуру зменшуємо до 100 градусів і залишаємо в духовці ще на 20 хвилин. Воду в процесі приготування я не підливаю.

Перловка з куркою в духовці готова, вийшло ситна і смачна страва! Смачного!

Джерело

Exit mobile version