Site icon Звістка

Шоколадний зефір з найпростіших продуктів — закохує з першого шматочка!

Коли ви скуштуєте хоча б маленький шматочок цього чудесного десерту — ви відразу ж назвете його “ніжний”. А втім, цей шоколадний витвір можна охарактеризувати й іншими словами, наприклад, повітряний, легкий, м’який і невагомий як хмарка… Мабуть, слів досить, пора приступити до справи! Приготуємо шоколадний зефір.

Інгредієнти

Присипка

Приготування

  1. Желатин заливаємо холодною водою і даємо йому набрякнути.
  2. Розтоплюємо шоколад на невеликому вогні.
  3. Змішуємо цукор з водою і доводимо до кипіння, потім знімаємо з плити.
  4. Розтоплюємо желатин до розчинення, не кип’ятимо! Додаємо за бажанням ванілін.
  5. Змішуємо сироп з желатином і збиваємо 10 хвилин до пишноти й світлого кольору.
  6. Заливаємо розтоплений шоколад і збиваємо до пишноти.
  7. Виливаємо масу у форму, змащену маслом, і накриваємо плівкою.
  8. Прибираємо в холодильник на 3 години.
  9. Застиглий зефір розрізаємо на шматочки.

Чудовий шоколадний зефір готовий! Смачного чаювання.

Подробиці приготування дивіться у відео:

Джерело

Exit mobile version