Site icon Звістка

Смачний лимонний кекс із меренгою! Випічка виходить помірно солодкою та має приємну кислинку!

Цей кекс із лимонною меренгою має збалансований смак завдяки кислинці, яку надають лимони. Кекс ніжний, м’який і неймовірно смачний — те, що потрібно для чаювання, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти

Для тіста

Для меренги

Приготування

  1. З’єднати сипучі продукти: просіяне борошно, куркуму, розпушувач для тіста і дрібку солі, все перемішати віночком.
  2. З лимона зняти цедру, вичавити сік і процідити.
  3. Окремо у миску влити курячі яйця, додати цукор і ванільний цукор. Збити міксером до повітряного маси. Додати сметану, рослинну олію і цедру з лимонним соком. Все перемішати легкими рухами міксера. Порціями, у кілька прийомів, всипати борошняну суміш і перемішати міксером до отримання однорідної маси.
  4. Підготовану масу перекласти у форму, застелену пергаментом.
  5. Поставити у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 50-55 хвилин.
  6. Поки випікається кекс, приготуємо меренгу, збиваючи курячі білки, цукрову пудру і сік лимона до отримання стійкої глянцевої маси.
  7. Готовність кексу перевірити зубочисткою. Дати йому трохи охолонути, та змастити з усіх боків меренгою. Мерензі потрібно дати підсохнути за кімнатної температури або поставити випічку у духовку на 15-20 хвилин за температури 130-150 градусів.

Після цього кекс можна нарізати на порції та подавати до чаю. Усім приємного чаювання!

Exit mobile version