Site icon Звістка

Відірватися неможливо! Аля-шаурма: Рецепт ледачого пирога з куркою і грибами в лаваші!

Пропонуємо рецепт незвичайного пирога, який підкорює своєю простотою в приготуванні. При цьому поєднання інгредієнтів в ньому прості. Цей рецепт пирога з куркою і грибами воістину можна назвати ледачим, бо замість тіста в нього йде готовий вірменський лаваш, передають Патріоти України.

Інгредієнти пирога:

Інгредієнти для заливки:

Приготування:

  1. У киплячій підсоленій воді відвари курку. При варінні курки не забудь додати парочку горошин чорного перцю і цибулю.
  2. Для приготування заливки змішай яйця зі сметаною або йогуртом. Посоли за смаком. На водяній бані розтопи вершкове масло і також додай його в заливку. Гарненько все перемішай.
  3. Для начинки готову курку наріж на дрібні шматочки. Сир натри на дрібній тертці, гриби наріж тонкими пластинами. На водяній бані розтопи вершкове масло. Трохи сиру відклади для посипання пирога.
  4. Перемішай спеції і посип ними куряче філе, а потім гарненько перемішай. Розділи начинку на 4 частини.
  5. Розділи лист лаваша на 2 частини, таким чином у тебе вийде 4 листи. На одну половину листа лаваша викладай четверту частину курки, грибів і сиру.
  6. Начинку розташовуй, не доходячи близько 2-3 сантиметрів до краю. Зверни лист рулетом у 2-3 прокрута, а потім підігни краї. В результаті у тебе повинен вийти рулетик з лаваша з начинкою. Теж саме виконай і з іншими листами лаваша.
  7. Кожен з рулетів розділи на 4 рівні частини. Застели пергаментним папером форму для запікання (26 або 24 сантиметри в діаметрі), а потім виклади на дно форми рулети з начинкою.
  8. Столовою ложкою розклади по рулетиках зверху заливку. Зверху посип сиром і кунжутом. Випікай пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом пів години.

Ось і все, пиріг з лаваша готовий. Смачного!

Щоб детальніше ознайомитися з рецептом, подивися відео:

Джерело

Exit mobile version