Site icon Звістка

Яблучний пиріг з сиром! В його основі хрустке тісто, кисленька яблучна начинка і легкий сирний прошарок!

Пиріг виходить таким красивим, що може стати заміною торту на святковому столі. В його основі хрустке тісто, кисленька яблучна начинка і легкий сирний прошарок. Це просто неймовірно смачно, вам варто спробувати!

Необхідні продукти:

Для тіста

Для сирного шару

Як приготувати яблучний пиріг

Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо середніми шматочками. У сковорідку кладемо вершкове масло і всипаємо цукор. Все ставимо на плиту і розтоплюємо. Смажимо до тих пір, поки цукор не почне карамелізуватися, додаємо яблука. Все знову перемішуємо і смажимо на повільному вогні 15-20 хвилин. Готові яблука трохи охолоджуємо.

У миску всипаємо борошно, додаємо сіль і холодне вершкове масло. Розминаємо його з борошном до стану крихти. Потім збираємо його в грудку, кладемо в пакет і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

У сир додаємо ванільний цукор, вбиваємо куряче яйце і всипаємо крохмаль. Все перемішуємо вінчиком.

Дістаємо тісто з холодильника і розминаємо пальцями до розмірів форми.

Перекладаємо його в форму, застелену пергаментним папером. Формуємо дно і бортики, а потім перекладаємо туди яблука. Зверху викладаємо сирну масу і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом 20 хвилин. Потім температуру зменшуємо до 160 градусів і випікаємо протягом 20-30 хвилин. Готовий пиріг змащуємо сметаною і залишаємо настоюватися на 3-4 години.

Готовий пиріг подаємо до столу.

Джерело

Exit mobile version