Site icon Звістка

Торт “Пташине молоко” – повітряний десерт, який нагадає дитинство!

«Пташине молоко» ця назва знайоме з дитинства. Цей десерт нагадає ту гарну пору, і те, що тортики бувають такі повітряні і ніжні.

Ось що необхідно для торта «Пташине молоко»:

Корж:

Форма діаметром 20 см

Просочення коржа:

Крем:

Глазур:

Приготуємо корж:

У мисці змішуємо яйця і цукор. Збиваємо міксером до однорідності. Додаємо решту складових і замішуємо міксером гладку, однорідну масу.

Викладаємо у форму, дно якої не забуваємо вистелити папером для випічки і змастити маслом. Маса досить густа повинна вийти. Так що розрівнюємо лопаткою, щоб корж вийшов рівномірний.

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Готовий корж змащуємо карамельним соусом і повертаємо в форму.

Готуємо крем: у мисці змішуємо білки з цукровою пудрою і збиваємо до пишної, білої маси. Додаємо желатин і збиваємо до однорідності.

Половину отриманої маси виливаємо в форму, на корж. У половину додаємо какао 20 гр. Збиваємо міксером. Щоб вийшла однорідна маса. Викладаємо поверх білого крему. Розрівнюємо акуратно по всій поверхні, а потім за допомогою ручки від ложки як би перемішуємо шари між собою. Акуратно і красиво «малюємо» всередині торта, щоб у готового торта вийшов малюнок. Поверхню торта потім вирівнюємо.

Відправляємо на 2 години в холодильник.

Після цього приготуємо глазур: розтоплюємо і змішуємо шоколад і масло. Можна нагріти в мікрохвильовці або на водяній бані.

Поливаємо готовий торт глазур’ю, розмазуючи її так, щоб покрити весь торт і повертаємо в холодильник, щоб вона схопилася, буквально на 20-30 хвилин.

Це просто варто спробувати!

Джерело

Exit mobile version