Справжнє свято для ласунів! Ніжний пляцок з вафельними коржами. Незабутній смак
необхідні інгредієнти
- пшеничне борошно – 120 грам,
- цукровий пісок – 270 грам,
- курага – 100 грам,
- волоські горіхи (смажені) – 120 грам,
- цукати – 200 грам,
- яєчні білки – 7 штук,
- розпушувач – 8 грам,
- сіль – щіпка,
- яєчні жовтки – 7 штук,
- вершкове масло (кімнатної температури) – 250 грам,
- ванільний цукор – 10 грам,
- вафельні коржі – 2 штуки,
- шоколад для декору
Готуємо:
Змішуємо пшеничне борошно з розпушувачем, просіваємо в миску.
Додаємо цукати, смажені горіхи і подрібнену курагу.
Білки спушуємо з сіллю, потім додаємо цукор і продовжуємо спушувати до пружних піків.
По одній ложці перекладаємо білкову масу в суміш з курагою і горіхами.
Перемішуємо акуратно, зверху вниз: краще скористатися силіконовою лопаткою.
Форму для запікання, діаметром приблизно 26 сантиметрів, застилаємо пергаментом. Пергамент промазуємо вершковим маслом.
Перекладаємо суміш на дно форми, розрівнюємо шар. Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці 25 хвилин.
Спушуємо яєчні жовтки з цукром: до білого кольору.
Яєчну суміш ставимо на водяну баню, варимо, постійно помішуючи, до загусання. Знімаємо жовткову суміш з вогню і даємо їй охолонути.
Вершкове масло змішуємо з ванільним цукром і спушуємо протягом двох хвилин міксером. Перекладаємо в яєчну суміш і продовжуємо мішати ще 1 хвилину.
На велике блюдо кладемо один вафельний корж. Половиною крему рівномірно змащуємо його. На крем викладаємо остиглий корж з цукатими і курагою. Змащуємо кремом. Накриваємо другим вафельним коржем.
Ставимо в холодильник на 6 годин. Після чого розтоплюємо шоколад і прикрашаємо десерт.
Смачного!