Рогалики з сирного тіста виходять дуже м’якими, буквально тануть у роті. При цьому специфічний смак сиру в тісті практично не відчувається, а цукру в ньому зовсім трохи або немає.
Це дозволяє використовувати будь-яку начинку: сир, горіхи, мак, повидло, шоколад, фрукти. Можна навіть включити фантазію і начинити, скажімо, куркою з грибами. Все в твоїх руках!
Спробуй спекти і побачиш, що встояти перед ними практично неможливо.
СИРНІ РОГАЛИКИ
Сир перед приготуванням тіста слід додатково перетерти через сито, тоді він не буде відчуватися в тісті.
Для випічки підійде продукт будь-якої жирності, але є закономірність: чим жирніше сир, тим більше тісту знадобиться борошна. Тому вважай вказану в рецепті кількість муки усередненою.
КЛАСИЧНИЙ РЕЦЕПТ
Простий і смачний варіант, що не вимагає доповнень, присипок або начинок.
СКЛАДОВІ
300 г сиру
100 г вершкового масла
2,5 ст. борошна (приблизно)
1 ст. цукру
1 жовток
1 пакетик розпушувача
дрібка солі
олія, щоб змастити деко
ПРИГОТУВАННЯ
Перетри через сито сир і змішай його з м’яким маслом до однорідного стану.
Просій борошно і з’єднай її з сіллю і розпушувачем.
Змішай все до отримання еластичного тіста.
Скачай тісто в кулю, накрий плівкою і відправ на 30 хвилин в холодильник.
Розкачай охолоджене тісто шаром в 5 мм. Посип його цукром і розгортай качалкою до однорідності.
Розділи коло тіста на рівні трикутники, як піцу.
Скачай з кожного рогалик від широкої частини до найтоншої.
Розклади рогалики на змащене маслом деко і змасти зверху жовтком.
Випікай 20 хвилин при температурі 180-190 градусів.
Смачного!