Спробуйте приготувати смачну картоплю з м’ясом, вам точно сподобається.
Необхідні інгредієнти.
- будь-який м’ясний фарш – 250 грам,
- картопля – 9 бульб (приблизно одного розміру),
- ріпчаста цибуля – 2 штуки,
- морква – 1 штука,
- олія – 30 мілілітрів,
- лавровий лист,
- томатна паста,
- вершки 30% – 70 мілілітрів,
- сіль,
- чорний мелений перець.
Як приготувати картоплю, фарширований м’ясом, в вершкової заливці
Будь-м’ясний фарш відправляємо в миску, додаємо подрібнену ріпчасту цибулю (її можна пропустити через м’ясорубку, разом з м’ясом), сіль, перець, перемішуємо.
Картоплю очищаємо. Спеціальним інструментом для видалення серцевини у яблук або ж тонким гострим ножем робимо отвір в кожній картоплині. Начиняємо отвори в картоплі фаршем. Намагаємося фарш укласти щільніше. Картоплю перекладаємо в каструлю. А з останків фаршу формуємо маленькі тюфтельки і вкладаємо їх в каструлю, між бульбами.
Готуємо соус. На сковороду наливаємо олію, розігріваємо її і викладаємо нарізану тонкими півкільцями цибулю (другу головку). Цибулю обсмажуємо до м’якості, відправляємо до неї натерту на середній терці моркву, тушкуємо до м’якості моркви. Додаємо томатну пасту, перемішуємо.
Зменшуємо вогонь, вливаємо вершки і чекаємо, коли все закипить.
На наступному етапі вливаємо воду, додаємо лавровий лист, перемішуємо, солимо, перчимо до смаку. Як тільки ще раз закипить, знімаємо з вогню і виливаємо соус в картоплю.
Каструлю ставимо на вогонь, після закипання вогонь зменшуємо і накриваємо посуд кришкою. Варимо, приблизно 30-45 хвилин: але точний час залежить від сорту картоплі і її розміру.
Картопля, фарширована м’ясом, подаємо разом з вершковим соусом, і свіжою зеленню.
Приємного всім апетиту.