Знавці європейської кухні стверджують, що маленькі м’ясні рулетики з начинкою прийшли до нас із Франції. У нас за форму і розмір їх прийнято називати пальчиками.
А смак у французьких м’ясних пальчиків, скажу я вам, пальчики оближеш як в гарячому, так і в холодному вигляді!
Соковите м’ясо в поєднанні з різноманітністю начинок з грибів, овочів, зелені, чорносливу, сиру, фісташок робить цю страву абсолютно безпрограшним варіантом закуски для будь-якого свята .
Рулетики з чорносливом в вершковому соусі
СКЛАДОВІ
400 г яловичини
150 г солоного сала
150 г чорносливу
400 мл вершків 10% -ї жирності
2 ст. л. вершкового масла
сіль за смаком
мелений чорний перець за смаком
ПРИГОТУВАННЯ
Залий чорнослив гарячою водою.
Наріж м’ясо шматками товщиною в 1 см і гарненько відбий. Поперчи і посоли.
Наріж сало тонкими смужками.
На кожен шматок м’яса поклади смужку сала, зверху чорнослив.
Зверни рулетик і закріпи зубочисткою.
Поклади всі рулети в розігріте на сковороді вершкове масло. Обсмажуй по 3 хвилини з кожного боку.
У масло, де смажилися рулетики, додай вершки, посоли, поперчити. Випарюй хвилин десять до загустіння.
Виклади рулети в соус і туши ще 10 хвилин.
М’ясні рулетики з чорносливом готові.