Квашені помідори дуже смачні як взимку так і влітку. Ми їх просто обожнюємо, я квашу помідори 2 рази. Адже ми їх з’їдаємо ще до осені, а восени я квашу на зиму. Цей мамин рецепт – найкращий. Спробуйте і ви кваситимете помідори лише за ним.
Складові:
- помідори;
- часник;
- кріп свіжий;
- корінь хрону;
- 1 лавровий лист на 1 літр обсягу каструлі;
- 1 горошина чорного перцю на 1 літр обсягу каструлі;
- 1 горошина духмяного перцю на 1 літр обсягу каструлі;
- листя смородини;
- червоний перець;
- 2 ст. л. кам’яної солі на літр води.
Приготування:
У каструлю складіть часник, хрін, спеції і кріп.
Покладіть зверху помідори, лаврове листя та листочки смородини.
Потім закрийте все це зверху листям хрону.
Розчиніть сіль в окропі і залиште остигати.
Залийте помідори розсолом до половини обсягу каструлі і накрийте марлею.
На ній буде збиратися цвіль, тому періодично необхідно міняти.
Зверху покладіть тарілку, накрийте кришкою і виставте на балкон.
Термін соління 1-1,5 місяці.
Помідорки виходять дуже смачні, вони у нас навіть ніколи не перекисають, адже ми їх з’їдаємо дуже швидко.
Смачного!