Є страви та напої, смак яких ми ніколи не забудемо. Адже вони родом з нашого дитинства, вони смачні, вони корисні, вони улюблені. Купити їх зараз майже неможливо. Але ми можемо приготувати їх самі.
Сьогодні пропонуємо вам найкращий рецепт домашнього квасу, який нагадає той напій, який продавався в бочках, коли ми всі були ще дітьми. Час приготування всього 6 годин. Напій виходить неймовірно смачний і чудово втамовує спрагу в спеку.
Складові:
5 літрів холодної питної води;
пів пачки сухих дріжджів;
2 ст. л. цикорію;
650 г цукру;
1 ч. л. лимонної кислоти.
Приготування:
Всі інгредієнти, крім дріжджів, з’єднайте в великій каструлі, помістіть її на вогонь і дочекайтеся поки все закипить.
Потім приберіть з плити, залиште остигати до кімнатної температури.
Потім додайте туди дріжджі і перемістіть ємність в тепленьке місце на три години, щоб утворилася піна.
Якщо квас буде недостатньо різкий, то залиште настоюватися до ранку.
Готовий квас розлийте в скляні пляшки і помістіть в холодильну камеру.
Він неймовірно смачний. І діти, і дорослі в захваті від нього.
Смачного!