Ви не помилитеся, якщо закриєте кілька таких баночок на зиму.
Адже перчик виходить неймовірно смачним!
Інгредієнти, які необхідні:
- Перець три кілограми.
- Оцет яблучний один стакан.
- Цукор один стакан.
- Олія рослинного походження один стакан.
- Сіль дві ст. л.
- Вода 1 літр 700 мл.
Покроковий процес приготування:
Перець потрібно відібрати тугий і красивий. Ретельно помити. Всі, що тріснули і зіпсовані відкласти в сторону.
Відрізаємо у перчиків плодоніжки, але не повністю, а так, щоб можна було взяти пальцями.
Велику каструлю наповнюємо водою і поміщаємо на вогонь.
Коли вода закипить, починаємо бланшувати перці. Робити це потрібно три хвилини і найпростіше частинами.
Виловлюємо перчики за допомогою шумівки і складаємо в друшляк, щоб вони трохи охололи.
Готуємо банки, тобто стерилізуємо.
Перці розкладаємо по місткостях і в кожну кладемо по одному або половинці гострого перчика — залежить від розміру банок і наскільки ви любите гостре.
Для маринаду беремо воду, в якій будемо бланшувати перчики.
Розміщуємо її знову на вогонь і як закипить, вливаємо олію, всипаємо цукор і сіль. Розмішуємо, поки все не розчиниться.
Вливаємо оцет і чекаємо, коли закипить. Розливаємо киплячий маринад по банках з перцем. Накриваємо кришками, які потрібно перед цим вимити і обдати окропом.
Стерилізуємо ємності за допомогою водяної бані. 8 хвилин стерилізуються півлітрові баночки, 10 хвилин — літрові.
Загвинчуємо або закочуємо кришками (дивлячись які банки).
Кладемо рушник і ставимо на нього банки догори дригом. Зверху накриваємо іншим рушником. Залишаємо остуджувати.
Зберігаємо в прохолодному місці.