Рецепт торта для ласунів, який підкорить усіх! М’який і дуже ніжний торт, який готується з простих продуктів, швидко і просто. Такий шоколадний торт можна приготувати як на день народження, так і на повсякденний стіл.
Необхідні продукти:
Тісто:
- яйця – 2 шт
- цукор – 160 гр
- кефір – 260 мл
- сіль – дрібку
- сода – 1 ч.л + лимонний сік 1ст.л
- борошно – 160 гр
- какао – 60 гр
Крем:
- сметана 20-25% – 450 гр
- варене згущене молоко – 200 гр
- просочити чаєм
Глазурь:
- шоколад – 50 гр
- вершки – 30 мл
Покроковий процес приготування шоколадного торта
У глибоку миску вбиваємо яйця, всипаємо цукор і сіль, збити віночком до однорідної маси, вливаємо кефір і ще раз перемішати. Всипаємо борошно, какао, перемішати і в кінці гасимо соду лимонним соком, виливаємо в тісто і перемішати.
Форму діаметром 20-22 см, дно застеляємо пергаментним папером, змащуємо соняшниковою олією і виливаємо тісто. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 30-35 хвилин (за 10 хвилин до завершення накрити фольгою).
Готовий бісквіт дістаємо з форми і даємо повністю охолонути. Приготуємо крем: в сметану додаємо варене згущене молоко і збити міксером протягом 2 хвилин.
Остиглий бісквіт розділити на 3 рівні частини, першим шаром викладаємо бісквіт і просочуємо чаєм, зверху викладаємо добрим шаром крем і так проробити до самого верху. Верх і боки торта змастити кремом і відправляємо в холодильник на 30 хвилин, щоб зміцнів крем.
З верхівки бісквіта робимо крихту і підготуємо глазурь, в шоколад вливаємо вершки і розтопити до однорідної гладкої маси.
Дістаємо торт з холодильника, обсипаємо боки і край торта крихтою і в центр виливаємо шоколадну глазур. Відправляємо в холодильник на 10 хвилин, щоб закріпилася глазурь.
Нарізаємо торт і подаємо до чаю. Смачного!!!!