Такий торт на будь-якому застіллі викличе ажіотаж серед гостей. Він так і манить своїм прекрасним зовнішнім виглядом. А який у нього приголомшливий смак! Також страва виходить дуже ніжною і соковитою. У приготуванні закусочний торт досить простий, а всі інгредієнти на нього потрібні самі звичайні.
Які продукти необхідні:
- Оселедець – одне філе;
- Буряк – дві штуки;
- Огірки солоні – дві штуки;
- Морквина – дві штуки;
- Яйця – чотири штуки;
- Цибуля зелена – один пучок;
- Перець, сіль в залежності від смаку;
- Майонез – 240 г;
- Крекери солоні – 350 г.
Покроковий процес приготування
Зваріть морквину і буряк. Моркву натріть грубо, а буряк дрібно після того, як охолонуть.
Огірки наріжте у вигляді кубиків маленького розміру.
Оселедець поріжте теж кубиками або соломкою. Дрібненько посічіть зелену цибулю.
Зваріть яйця, посоливши воду, щоб легше знімалася шкаралупа. Розділіть на білки і жовтки. Дрібно натріть їх окремо.
Морквину змішайте з майонезом в окремій мисочці і присоліть.
Теж саме зробіть з буряком, тільки окремо від моркви.
На тарілку, на якій будете формувати салат, нанесіть тонкий шар майонезу і викладіть крекери. Покрийте їх майонезом.
На печиво викладіть оселедець, але тільки половину.
Потім половину солоних огірків і зеленої цибулі.
Рівномірно викладіть буряк, а на неї крекери. Покрийте їх майонезом.
Тепер повторіть шар з оселедця, огірків і цибулі.
Далі йде морквина, змішана з майонезом. Розрівняйте.
Викладіть останні крекери і покрийте майонезом.
Посипте торт білками і жовтками.
Помістіть страву в холодильну камеру на всю ніч або мінімум на п’ять годин, накривши плівкою.