Ну яка святкова вечеря без десерту? Тем паче коли ця вечеря присвячена одному з найважливіших для нас свят – Дню святого Валентина. Якщо ви не визначилися, чим здивувати кохану/ого, то тут знайдете 6 прекрасних кулінарних ідей. А от на десерт пропонуємо подати шоколадний торт. Торт у вигляді серця на 14 лютого. Повірте, після такого задоволення серця вашої другої половинки буде в захватіпередають Патріоти України.
Шоколадний торт у вигляді серця
Час приготування
- 1 година 5 хвилин
Калорійність
- 426 ккал на 100 г
Інгредієнти
- 225 г вершкового масла
- 1 чашка води
- 6 ст. л. какао
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 2 чашки цукру
- 2 чашки борошна
- 1 ч. л. солі
- 2 великих яйця
- 1 ч. л. харчової соди
- 1/2 склянки пахти або кефіру
Для глазурі
- 1 1/2 чашки нарізаного шоколаду
- 115 г масла
- 5 ст. л. незбираного молока
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 3 чашки цукрової пудри
- 1/4 ч. л. солі
- 55 г дуже м’якого масла
Спосіб приготування
- Розігрійте духовку до 165 °С. Змастіть форму маслом і застеліть папером для випічки круглу форму діаметром 20 см і одну квадратну зі стороною 20 см. Або візьміть одну велику форму у вигляді серця.
- Змішайте масло, воду і какао в мисці для мікрохвильової печі. Нагрівайте на великій потужності три хвилини або доки масло не розтопиться. Добре збийте до отримання однорідної маси без грудок.
- Додайте ваніль і цукор, потім борошно і сіль, щоразу перемішуючи до гладкості. Потім додайте яйця і збийте.
- Насипте зверху харчову соду поверх тіста, потім додайте кефір. Розмішайте як слід.
- Вилийте тісто в підготовлені форми, намагаючись, щоб рівень тіста був однаковим у кожній каструлі.
- Випікайте 35-40 хвилин або доки зубочистка, вставлена в центр пирогів, не вийде чистою. Остудіть у формах, а потім переверніть коржі на робочу поверхню догори дном.
- Щоб зробити сердечко, помістіть квадратний пиріг по діагоналі (як ромб) на велике блюдо. Розріжте круглий корж навпіл і прикладіть зверху до двох боків квадратного коржа.
- Для глазурі розтопіть шоколад і масло в мікрохвильовці.
- Додайте молоко і ваніль. Збийте до отримання однорідної маси.
- Додайте цукрову пудру і сіль. Збийте до однорідності. Якщо глазур дуже густа і її важко збивати, додайте трохи молока, по чайній ложці за раз до отримання однорідної маси.
- Додайте м’яке вершкове масло і збивайте 30 секунд, доки глазур не стане пишною.
- Покрийте пиріг глазур’ю і поставте в холодильник мінімум на дві години.
Як прикрасити торт
За бажанням посипте десерт кондитерською посипкою, свіжими ягодами або розкладіть на поверхні цукерки – шоколадні в вигляді сердечок або кокосові.
Загрузка...