Запаси свічок не потрібні: Шмигаль назвав нові ціни на електроенергію з 1 квітня

0

В уряді повідомили, чи подорожчає електроенергія з 1 квітня

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що буде з тарифами на електроенергію з 1 квітня. За його словами ціни, ймовірно, змінюватися не будуть. Таку заяву глава уряду зробив 4 березня під час свого брифінгу.

Денис Шмигаль заявив, що в Українці немає особливих приводів для занепокоєння, адже з великою ймовірністю ціни на електроенергію залишаться на діючому рівні – 1,68 гривні. Він зазначив, що меморандум з “зеленими” виконується, проте спостерігається затримка. За його словами уряд не має наміру порушувати меморандум, тому борги будуть виплачуватися. Прем’єр додав, що Україна має домовленості з міжнародними фінансовими партнерами щодо випуску зелених облігацій.

Глава уряду додав, що ціни на електроенергію для українців повинні бути на рівні ринкових. Також він зазначив, що громадяни, які відчувають фінансові труднощі і не можуть платити за рахунками – отримають субсидії.

Варто нагадати, що наприкінці грудня минулого року уряд відзначив пільговий тариф на електрику для населення. З 1 січня 2021 року для всіх споживачів встановлено єдиний тариф в 1,68 гривні /кВт год. Для громадян, які використовують електроопалення таке підвищення стало непідйомним, тому в уряді прийняли рішення компенсувати різницю між новим і попереднім тарифом.

Також була інформація про чергове підвищення тарифів на електроенергію з 1 квітня 2021 року. Відзначається, що спочатку в Кабміні планували підвищити загальний тариф до 2 гривень. Однак від ідеї відмовилися у зв’язку з протестами після скасування пільгового тарифу. Крім того передбачалося, що з 1 квітня ціна за перші 300 кВт/год залишиться колишньою, а за кожен наступний доведеться віддати 3,42 гривні.

Загрузка...
попередня статтяТетяна Чорновол про скасування переходу на літній час: “Люди ви це розумієте? Сонце заходитиме о 18 середини серпня, а з середини вересня о 17”
наступна статтяВ Україну насуваються великі морози: синоптики назвали дату