«Пташине молоко» ця назва знайоме з дитинства. Цей десерт нагадає ту гарну пору, і те, що тортики бувають такі повітряні і ніжні.
Ось що необхідно для торта «Пташине молоко»:
Корж:
- яйця – 3 шт
- борошно – 125 гр
- цукор – 125 гр
- какао – 50 гр
- розпушувач – 8 гр
- розтоплене вершкове масло – 30 мл
Форма діаметром 20 см
Просочення коржа:
- карамельний соус – 20 мл
Крем:
- білки – 5 шт
- цукрова пудра – 300 гр
- замочений желатин – 15 гр
- какао 20 гр
Глазур:
- шоколад – 100 гр
- вершкове масло – 70 гр
Приготуємо корж:
У мисці змішуємо яйця і цукор. Збиваємо міксером до однорідності. Додаємо решту складових і замішуємо міксером гладку, однорідну масу.
Викладаємо у форму, дно якої не забуваємо вистелити папером для випічки і змастити маслом. Маса досить густа повинна вийти. Так що розрівнюємо лопаткою, щоб корж вийшов рівномірний.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Готовий корж змащуємо карамельним соусом і повертаємо в форму.
Готуємо крем: у мисці змішуємо білки з цукровою пудрою і збиваємо до пишної, білої маси. Додаємо желатин і збиваємо до однорідності.
Половину отриманої маси виливаємо в форму, на корж. У половину додаємо какао 20 гр. Збиваємо міксером. Щоб вийшла однорідна маса. Викладаємо поверх білого крему. Розрівнюємо акуратно по всій поверхні, а потім за допомогою ручки від ложки як би перемішуємо шари між собою. Акуратно і красиво «малюємо» всередині торта, щоб у готового торта вийшов малюнок. Поверхню торта потім вирівнюємо.
Відправляємо на 2 години в холодильник.
Після цього приготуємо глазур: розтоплюємо і змішуємо шоколад і масло. Можна нагріти в мікрохвильовці або на водяній бані.
Поливаємо готовий торт глазур’ю, розмазуючи її так, щоб покрити весь торт і повертаємо в холодильник, щоб вона схопилася, буквально на 20-30 хвилин.
Це просто варто спробувати!