Вже за кілька тижнів! Засідання РНБО: наступні п’ять нардепів! Зеленський випалив – чергові санкції!

0

Рада національної безпеки і оборони України планує ввести пакет санкцій стосовно п’яти діючих народних депутатів України.

Як повідомляє УНН з посиланням на власні джерела, ці нардепи з різних політичних сил. У розпорядженні агентства є поіменний список, однак воно вирішило утриматися від публікації до офіційного рішення РНБО.

Причиною застосування санкцій може стати як наявність подвійного громадянства, так і комерційна діяльність афілійованих до парламентарів структур.

“Є список з 5 депутатів на найближче засідання, будуть санкції до них. Це перші персонажі, згодом можуть цей список розширити”, – повідомило джерело.

Варто зазначити, Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 27 квітня, доручив підготувати засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО) після проведеної у Херсоні наради щодо безпеки на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Секретар РНБО Олексій Данілов доповів також про ситуацію у Херсонській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській та Донецькій областях. Було обговорено оперативну обстановку та готовність до реагування на можливе загострення ситуації, повідомили на сайті глави держави.

Після цього учасники наради заслухали Сергія Козира, очільника Херсонської ОДА, який доповів про забезпечення безпеки цивільних місцевих жителів.

В свою чергу, заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко заявив, що засідання Ради національної безпеки і оборони щодо безпекової ситуації на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією Криму, а також у Херсонській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській і Донецькій областях відбудеться за кілька тижнів.

“Було ініційовано засідання РНБО президентом. Я думаю, воно відбудеться за кілька тижнів. Учора на нараді (в Херсоні щодо безпекової ситуації – ІФ) було роздано завдання головам областей, секретарю РНБО, главі Офісу президента та заступникам з різних питань, тому готуємося до засідання”, – заявив Тимошенко в ефірі телеканалу “Україна 24”.

Він додав, що 27 квітня на зустрічі президента з секретарем РНБО, головами областей і головами правоохоронних органів зазначених областей було порушено питання щодо гарантування безпеки в країні, співпраці правоохоронних органів, військових і територіальної оборони.

Заступник глави Офісу президента також висловив сподівання на ухвалення закону про територіальну оборону незабаром.

Джерело

Загрузка...
попередня статтяТільки що! Кабмін зі cкaндaлoм звільнив голову НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва
наступна статтяПане 3еленський, якщо ви хочете побудувати країну, в якій люди будуть жити а не існувати, зробіть всього лише два кроки…