Зазвичай на святковий стіл господині готують салати, канапе, нарізки, але ми вам пропонуємо додати до своєї скарбнички рецептів ще неймовірну закуску – торт з вафельними коржами та оселедцю.
Такий торт вразить вас своєю ніжністю, а ще він соковитий та з насиченим смаком. Мої гості просто обожнюють таку закуску і в мене без неї не проходить жодний бенкет.
Рецепт закусочного торта
Складові:
- 6-7 вафельних коржів
- 200 г філе оселедця
- 300 г печериць
- 200 г ріпчастої цибулі
- 300 г моркви
- 100 г твердого сиру
- 150 г майонезу (бажано домашнього)
- 1 пучок зелені
Приготування:
1. Спершу потрібно очистити цибулю й обсмажити на рослинній олії разом з подрібненими грибами. Також відварити моркву.
2. Ще одну чищену цибулину потрібно перемолоти в чаші блендера разом з філе оселедця. Потім ще подрібнити за допомогою блендера окремо смажені гриби з цибулею, щоб утворилася однорідна суміш.
3. На вафельні коржі потрібно викласти половину суміші з оселедця та цибулі й розрівняти все виделкою. Зверху ще полити майонезом у вигляді сітки й прикласти другий корж.
4. Потім на інший корж викладаємо половину суміші грибів, поверх даємо майонезну сітку й все прикриваємо вафельним коржем.
5. Подрібнену моркву потрібно викласти наступним шаром й полити майонезом.
6. Потім робимо знову те ж саме: шар оселедцю, вафельний корж, шар грибів, знову вафельний корж, морква. Всі шари перемащувати майонезом.
7. Верхній шар покрити тертим твердим сиром.
8. Торт потрібно помістити в холодильник на декілька годин, щоб він просочився. Найкраще залишити його на цілу ніч, тоді він буде добре різатися.
9. Такий торт з оселедцем за бажанням можна ще прикрасити помідорами чері, різноманітною зеленню чи ікрою.
Приємного апетиту!