Найніжніші рубані курячі котлети, які просто тануть у роті. Дуже вдале поєднання продуктів, а соус чудово доповнює смак. Такі котлетки з курячого філе – прекрасне блюдо на вечерю або обід, передають Патріоти України.
Інгредієнти
- 2 курячих філе (близько 600 грамів)
- 1 яйце
- 1 ст.л. ложка борошна або крохмалю
- 70 грамів сиру
- 1 ст.л. кропу
- 1 ст.л. майонезу (можна замінити сметаною)
- сіль
- чорний перець
соус
- 50 грамів майонезу або сметани
- 1 зубчик часнику
- 1 ч.л. лимонного соку
- 1 ч.л. гірчиці
- 1 ст.л. рубленого кропу
- сіль і чорний перець на свій смак
Приготування
1. Нарізати куряче філе маленькими кубиками.
2. Дрібно нарубати кріп. Натерти сир.
3. Додати майонез (сметану), яйце, крохмаль (або борошно), кріп, сир, сіль, перець, перемішати та залишити в холодильнику на 30-60 хвилин. Якщо немає часу, можна і відразу смажити.
4. Поки фарш маринується, зробимо соус для котлеток, щоб він встиг настоятися: змішаємо дрібно рубаний часник, кріп, лимонний сік, гірчицю, майонез (сметану), сіль, трохи цукру і чорний перець.
5. На добре прогрітій сковорідці обсмажити котлетки по 3-4 хвилини з кожного боку.