Маринований салат зі свіжих овочів, виходить дуже смачним і ароматним.
Чудово підходить для м’ясних закусок.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- редиска, 700 г;
- огірки, 2 шт;
- цибуля, 1 шт;
- петрушка і кріп;
- сіль, 3 ч.л;
- цукор, 6 ч.л;
- вода, 1 л;
- гірчиця в зернах, 1 ч.л;
- лавровий лист, 2 шт;
- оцет 9%, 80 мл;
- перець горошком запашний, 5 шт;
- перець горошком, 10 шт.
Процес приготування
У воді розводимо сіль і цукор, додаємо гірчицю. Лавровий лист і перець. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Остуджуємо.
Редиску промиваємо і ріжемо кружечками. Огірки ріжемо також кружечками.
Зелень дрібно січемо. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
У чисті банки по 0.7 л укладаємо шарами редиску, огірок, цибуля і зелень. Заповнюємо банки до верху.
У остиглий маринад вливаємо оцет, перемішуємо, прибираємо лавровий лист і заливають салат в банках.
Закриваємо кришками і залишаємо на 6 годин на столі.
Коли салат настоїться, можна пробувати.
Зберігати таку закуску можна протягом 3 тижнів в холодильнику.
Дуже добре поєднується з різними м’ясними стравами.