Організувала “референдум” в “ЛНР” і втекла: СБУ виманила коллаборантку з Росії

0

СБУ провела спецоперацію, якою виманила з Росії одну з організаторів незаконного “референдуму” на окупованому Донбасі.

Служба безпеки України виманила з Росії жінку, яка брала активну участь в організації незаконного “референдуму” про створення невизнаної “ЛНР”.

Про це повідомила прес-служба СБУ 1 липня на своєму офіційному сайті.

За даними слідства, коллаборантка була одним з ключових організаторів “референдуму” в окупованому на той момент місті Попасна на Луганщині. Вона, зокрема, очолила “виборчу комісію”, підбирала людей в “дільничні комісії”, контролювала весь процес “голосування”.

У липні 2014 року Попасна була звільнена. Після цього коллаборантка терміново бігла до Росії, де тривалий час переховувалася від українського правосуддя. Їй заочно було оголошено підозру в посяганні на територіальну цілісність і суверенітет своєї країни (110 КК України).

Яким чином коллаборантку вдалося виманити назад в Україну, в СБУ не розповіли, лише уточнили, що це була спланована спецоперація.

Тепер підсобниць російських окупантів загрожує тюремний термін від 5 до 10 років з можливою конфіскацією майна.

За матеріалами .dialog.ua

Загрузка...
попередня статтяКaca зaпpaвки WОG. Чeкaю, пoки зaпpaвляють aвтiвкy. З нeзpoзyмiлим гaлacoм влiтaє чoлoвiк тa cxoдy, нi тoбi “дoбpий дeнь” чи “пpoшy пaнi”, звepтaєтьcя дo гapнoї мoлoдoї кacиpки: – “А гдє y вac тyт eтo niвo?”…
наступна статтяСaшкo Лipник: “Бaчитe? Нe пpoйшлo i тpи днi, як нaшi гepoї футбoлicти зaгoвopили укpaїнcькoю. І куpciв нe тpeбa булo дoдaткoвиx…”