Зберігання продуктів в пластику зменшує кількість корисних речовин. Хоча пластиковий посуд чудово підходить для різноманітних продуктів, деякі з них не слід зберігати в пластикових контейнерах і каструлях, адже їжа може втратити смак і зіпсуватися, інформує Ukr.Media.
Одним з таких продуктів є оброблене м’ясо, адже пластиковий контейнер може позбавити його смаку і зменшити кількість корисних речовин. Зокрема, це стосується і відбивних котлет.
У свіжих яйцях і страви з яєць значно швидше збільшується кількість небезпечних бактерій (кишкової палички, сальмонели).
Якщо переливати супи і рагу у гарячому вигляді, то вони можуть втратити смак і користь. Після охолодження їх можна спокійно зберігати в пластиковому посуді.
Зберігання свіжих салатів з овочів у контейнері не продовжить їх “життя” – пластик може змінити смак, а продукти почнуть швидше псуватися.
Молочні продукти і молоко дуже швидко псуються в пластиковій тарі.