Час святкових вечорів невблаганно наближається. І ми раді цим чарівним моментам. Моя родина обожнює печиво-сендвічі з освіжаючим м’ятним кремом усередині у блискучій глазурі з шоколаду. Зазвичай я готую його саме на зимові канікули, бо воно асоціюється у нас з новорічними святами! Цей рік не виняток.
Створіть новорічний настрій для своїх близьких! Побалуйте улюблених домашньою випічкою.
Інгредієнти:
- Екстракт м’яти для кондитерських виробів.
- Барвник харчовий – світло-зелений.
- Маргарин – 3-4 пачки.
- Цукор – половина склянки.
- Яйце – 1 штука.
- Борошно вищого сорту – 2 склянки.
- Дрібка солі.
- Начинка і глазур
Оформлення печива буду робити з цих продуктів:
- Готовий масляний крем – половина склянки.
- Шоколадні дропси – 150-200 грамів.
Приготування:
- У крем додаю кілька крапель екстракту м’яти і перемішую з допомогою міксера. Можна користуватися звичайною ложкою або навіть виделкою. У процесі змішування ввожу барвник, щоб печиво вийшло не тільки освіжаюче смачним, але і приємним на вигляд. Готову начинку поки залишаю в холодильнику.
- Приступаю до тіста. Підталий маргарин змішую з усією кількості цукру до легкості і пишності маргарину. Стежу, щоб всі кристали цукру розчинилися.
- Додаю яйце, сіль. Завершую замішування тіста, додавши борошно. Цей компонент необхідно просіяти. Тісто має вийти досить стійким – не прилипає до пальців.
- Ділю отриману масу на дві частини і залишаю в холодильнику на півгодини.
- Виймаю через 30 хвилин тісто і м’ятний крем. Припиляю поверхню столу борошном. Розкочую частину тіста в диск. Вирізаю виїмкою або склянкою круглі заготовки.
- Далі потрібно розігріти духовку до 190-200 градусів. Заготовки викласти на лист для випічки. Лист можна змастити олією або застелити килимком з силікону. Іноді використовую папір для випічки.
- Викладаю заготовки, дотримуючись дистанції приблизно 2 сантиметри. У процесі приготування печиво піднімається.
- Через 7-9 хвилин виймаю золотисті заготовки і остуджую. Відправляю на випічку другу партію.
- Прийшов час перетворити печиво в сендвічі. Для цього наношу крем на оду з заготовок і притискаю зверху другою.
- І завершальний штрих – шоколадний декор. Для глазурі потрібно розплавити шоколадні дропси в мікрохвильовій печі. Заповнюємо ними невелику миску, в якій можна буде провести цю опepацію. Ставимо в мікрохвильовку. На невеликій потужності плавимо дропси.
- Отриманою гарячою глазур’ю обмащуємо печиво-сендвічі.
Загрузка...