Такий плов рекомендується людям з серцево-судинними захворюваннями, підвищеним тиском і діабетом, інформує Ukr.Media.
Плов має ніжний аромат, незвичайний смак і користі в 3 рази більше, ніж у свинячого.
Дієтологи запевняють, що це навіть еліксир молодості і все завдяки сухофруктам.
Справжній азербайджанський плов готується саме з сухофруктами, і саме тому тут люди живуть довше, ніж в сусідньому Узбекистані, де ключовий інгредієнт — свинина. Річ у тому, що м’ясо старить людину, а сушені фрукти — омолоджують.
Курагу і родзинки використовують як основу, чорнослив на свій розсуд.
Інші компоненти за стандартом — рис, морква, ріпчаста цибуля і спеції для плову. Сухофрукти мають специфічний смак після приготування, але і є справжньою «вітамінною бомбою».
Це найбільш корисні інгредієнти, які містять багато калію для проблем з серцем, вітамінів групи А, В і С. Це позитивно впливає на вегето-судинну систему, нормалізує тиск і підвищує розумову здатність людини.
Сухофрукти в плов необхідно додавати за 10 хвилин до вимикання, щоб виділилися мікроелементи і самі фрукти не були надмірно висушеними. Так рис просочиться мікроелементи, як калій, кальцій, фтор, цинк, залізо і хром. Все це є у звичайній куразі та родзинках.
Досить додати 200 грамів сухофруктів на 4-літрову каструлю