Ця страва сподобається не тільки шанувальникам японської кухні, а й усім, хто любить поєднання смаків і текстур. Крім того, приготоване саме таким способом яйце набуває абсолютно неповторний смак!
Ще цей рецепт називають Яєчна Темпура. Загалом, це правильно, тому як це спосіб приготування яєць в клярі з темпурній суміші. Темпурний кляр можна купити в супермаркеті. Він складається з пшеничного борошна, рисової муки, яєчного білка і спецій. Якщо ж ви не можете купити готовий темпурний кляр, то можете скористатися будь-яким кляром, який ви готуєте зазвичай з борошна.
Інгредієнти (на 2 порції):
– Яйця курячі, 4 штуки, заморожені в морозилці !! в лід !!
– Борошно, невелика кількість,
– Рисова мука (Темпура), 3 столові ложки,
– Вода, 4 столові ложки,
– Олія для смаження.
Як приготувати:
1. Змішуємо разом рисову муку і воду в мисці (готуємо темпурний кляр).
2. Очищаємо заморожені яйця, обвалюємо їх у борошні. Потім обвалюємо в клярі.
3. Обсмажуємо в киплячій рослинній олії протягом 6 хвилин. УВАГА! коли будете смажити, не кладіть відразу більше 2-х яєць одночасно, інакше температура олії може впасти нижче необхідної і яйця можуть не вийти, як потрібно.
4. Коли яйця спливають на поверхню, повертаємо їх, щоб вони приготувалися рівномірно з усіх боків.
5. Подаємо з сіллю, соєвим соусом, або майонезом, або з іншими приправами на ваш смак.