Складові:
– 5-6 картоплин середнього розміру;
– 1 велика цибулина;
– 1-2 моркви;
– 2 курячих філе;
– 150 г рису (бажано довгозернистого)
– плавлений сир у ванночці (чим більше, тим краще, я використовую 250г)
– сіль, перець до смаку
– зелень петрушки або кропу
– зубчик часнику
Приготування:
1. В першу чергу я кладу куряче філе в каструлю, заливаю холодною водою і відправляю варитися на середньому вогні, ще 20 хвилин після закипання. В цей час готую інші продукти для супу.
2. Картоплю, моркву і цибулю очищую від шкірки і ополіскую під струменем води. Цибулю дрібно нарiзаю, морквину шаткую на дрібній терці. Картоплю нарізаю невеликими кубиками. В цей час якраз доварюється куряче філе. Виймаю філе з каструлі і залишаю остигати. У бульйон, в якому варилося філе, опускаю порізану картоплю. Слідом за картоплею відправляю подрібнену моркву і цибулю. Потім рис. Тепер все вариться майже до повної готовності картоплі і рису. Вони будуть готові приблизно за однаковий час.
3. В цей час дрібно нарізаю куряче філе. Коли рис і картопля доварилися, додаю до них філе. Плавлений сир відправляю в суп в цей же час і часник видавлений через прес. Після додавання всіх інгредієнтів дуже добре перемішую, додаю подріблений кріп або петрушку, і залишаю суп настоюватися ще на 5-7 хвилин.
От і все! Смачний сирно-курячий супчик готовий.