Відбивні і котлети — досить нудні страви, якими вже нікого не здивуєш. Але ж з того ж м’яса можна зробити масу незвичайних на смак і красивих страв!
Ми пропонуємо вам приготувати мішечки зі свинини з начинкою з сиру і маринованих грибів.
Інгредієнти:
– Свіже охолоджене свиняче м’ясо – 750 гр
– Мариновані гриби – 150 гр
– Рослинна олія – 20 мл
– Сирок плавлений – 150 гр
– Перець чорний мелений – 10 гр
– Часник – 4 зубчики
– Сіль – 5 гр
– Свіжа зелень – за смаком
Спосіб приготування:
1. Миємо свиняче м’ясо, підсушуємо паперовими серветками. Нарізаємо свинину окремими порційними шматками.
Викладаємо свиняче м’ясо на дерев’яну дошку, відбиваємо молотком кожен шматок з обох сторін. Кожен шматок свинини змащуємо олією, посипаємо чорним меленим перцем, солимо;
2. Нарізаємо на кілька частин мариновані гриби, дрібно кришимо зубчики часнику, нарізаємо маленькими шматочками сир. Викладаємо на відбиті скибки свинячого м’яса гриби, часник і сир;
3. Звертаємо краї свинини на зразок мішечка, заколюємо дерев’яними зубочистками або зав’язуємо нитками;
4. З алюмінієвої фольги виготовляємо чашки за кількість одержаних м’ясних мішечків, змащуємо всередині рослинною олією. Розкладаємо свинину з начинкою по чашках з фольги;
5. Переносимо чашки на деко, закриваємо зверху листом фольги. Поміщаємо деко в духову шафу, включаємо розігрів з температурою 200℃ .
6. Запікаємо 20 хвилин, потім знімаємо верхній лист фольги. Продовжуємо запікати ще 15 хвилин до готовності. Сир розплавляється і випливає в нашу імпровізовану піалу, змішуючись з соком від смаження і виходить смачний соус до м’яса без зайвих витрат часу.
7. Дістаємо деко з запеченими мішечками зі свинини, розкладаємо по тарілках. У мене попався сир який не розплавився і залишився всередині мішечка, в цьому випадку мішечки краще подавати з окремо звареним соусом або сметаною перемішаною з зеленню та часником. Можна подавати прямо у фользі, а можна викласти на листя салату, поливши соусом.
8. Відмінним гарніром до мішечків зі свинини буде відварна картопля.
Смачного!