Всі хто прагне схуднути або ж завжди підтримує себе в хорошій фізичній формі, вже напевно не раз чули, що важлива не тільки загальна калорійність, але і час вживання тих чи інших продуктів. Так, виявляється, всьому свій час і деякі продукти харчування можуть навіть втрачати свої корисні властивості, якщо будуть спожиті не в тій половині дня, коли потрібно. Але завдяки нашій статті ви більше не помилитеся!
Домашній сир
Незважаючи на те, що більшість людей їсть сир на сніданок, правильніше вживати його у вечірній час. У ньому міститься білок, який легко засвоюється, не викликаючи почуття важкості. Отже, сир – це відмінна альтернатива традиційній вечері, особливо для тих, хто прагне позбутися від зайвих кілограмів.
Сир
Сир – досить складний для травної системи продукт, саме тому не варто його включати у вечірнє меню. А ось з’ївши невеликий шматочок з ранку, ви забудете про таку проблему, як здуття живота впродовж дня. Крім цього, вживання сиру на сніданок допоможе уникнути проблем з вагою, адже як відомо, сир дуже калорійний, інформує Ukr.Media.
Горіхи
Найкращий час для того, щоб поласувати жменею горіхів – це перекус між сніданком і обідом. Так ви швидко заповнити запаси енергії, що дозволить вам не переїдати у другій половині дня, але при цьому буде час для того, щоб витратити отримані калорії. Якщо їсти горіхи після обіду, то з часом ви ризикуєте набрати кілька зайвих кілограмів.
Апельсини
Будучи джерелом необхідного організму вітаміну С, апельсини, тим не менше, краще їсти після обіду, а не на сніданок. Адже якщо вживати їх натщесерце, то великий ризик розвитку гастриту та інших проблем з шлунково-кишковим трактом. Саме тому спробуйте їсти їх на полудень, щоб трохи прискорити метаболізм і поліпшити травлення.
Банани
Банани, так само як і горіхи, краще всього на другий сніданок. Для першого прийому їжі вони не підходять, оскільки можуть викликати відчуття важкості в шлунку, а ось якщо їсти їх увечері, то ви ризикуєте порушити роботу травної системи і додати кілька сантиметрів в талії.
Яблука
Ідеальний час для вживання яблук – це ранок, тому намагайтеся їсти їх саме на сніданок, щоб “розбудити” травну систему. Крім того, пектин, який міститься в яблуках, і особливо в яблучній шкірці, краще засвоюється впродовж дня, а не вночі.
Картопля
Будучи одним з основних гарнірів на вечерю, картоплю тим не менш краще всього їсти в першій половині дня. Це пов’язано з тим, що вона у 2-3 рази калорійніша ніж інші овочі, а значить, ви ризикуєте не влізти в улюблені джинси, якщо будете їсти картоплю ввечері.
Кабачки
А ось кабачки навпаки, стануть прекрасною і корисною стравою на вечерю. У них міститься велика кількість клітковини, що допоможе вам уникнути почуття голоду до сну і звести до мінімуму можливі “набіги” на холодильник. Крім цього, кабачки володіють легким сечогінним ефектом, а значить, вранці ви не побачите на обличчі набряків, які часто бувають, особливо якщо ви неправильно повечеряли.
Помідори
Раз вже ми заговорили про набряклості, то не варто на вечерю їсти помідори, які через велику кількість щавлевої кислоти впливають на водно-сольовий баланс і при вживанні їх у вечірній час провокують набряклість. Краще їсти їх на обід – так ви поліпшите травлення і активізуєте роботу підшлункової залози.
Рис
Страви з рису ідеально підходять для обіднього меню. Вони наповнять вас енергією, яка дозволить до кінця дня залишатися бадьорим, але при цьому не вплинуть на ваш вагу. Якщо ви хочете отримати найбільшу користь від цього високовуглеводного продукту, то вибирайте коричневий або чорний рис.
Макаронні вироби
Багато тих, що худнуть намагаються відмовитися від всіх макаронних виробів, проте досить просто вибирати правильні макарони і їсти їх не в якості гарніру до жирного м’яса, а просто з овочами. І намагайтеся їсти їх на обід, а не на вечерю. Увечері краще обмежити споживання складних вуглеводів, до яких і відносяться макарони з твердих сортів пшениці.
Гречка
Гречка складається з складних вуглеводів, для перетравлення яких потрібно не тільки достатня кількість часу, але і ресурсів організму. Саме тому намагайтеся їсти цей корисний продукт на обід, адже ввечері і обмін речовин, і робота травної системи сповільнюються, а значить, організм не може впоратися з навантаженням.
Червоне м’ясо
Особливо смажене, але і запечене або відварне теж не варто їсти ввечері. Справа в тому, що червоне м’ясо містить велику кількість тирозину, який підвищує рівень адреналіну. Тому найкраще їсти його з ранку, до вечора рівень адреналіну прийде в норму і ви зможете спокійно заснути. В якості легкої білкової складової вечері можна приготувати біле м’ясо птиці і нежирну рибу.